logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang pepes
Gestoomde garnalen in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr noorse garnalen
1 eetl. olie
zout naar smaak
3 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
4 rode rawits
1/2 theel suiker
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel asem

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de garnalen, het zout en de olie. Verdeel het in drieën en leg 1 salamblad op een stuk bananenblad van 25x25cm en schep hierop het garnalenmengsel. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers.Herhaal dit nog tweemaal. Stoom de pakketjes in 25 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 154 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397597