banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tongkol bumbu Kemiri - tonijn in kemirisaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tongkol bumbu Kemiri
tonijn in kemirisaus

Bahan-bahan:
ingredients:
250 gr ikan tongkol (tonijn moot)
5 champignons
4 cherry tomaatjes
2 sjalotjes
1 kleine ui
5 teentjes knoflook
4 kemiri 
3 cm kunyit
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 groene lomboks
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
150 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de champignons en de tomaatjes doormidden. Snijd de sjalotjs, de ui en de knoflook fijn. Rasp de kemiri. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en snijd de lomboks in ringetjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook, de kunyit, de kemiri en de sambal ulek voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten, de ui en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg de champignons, de tomijn, de tomaatjes en het water toe samen met het zout, de peper en de palmsuiker en laat dit zachtjes sudderen totdat de tonijn gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586601