banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Tongkol bumbu Kemiri - tonijn in kemirisaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tongkol bumbu Kemiri
tonijn in kemirisaus

Bahan-bahan:
ingredients:
250 gr ikan tongkol (tonijn moot)
5 champignons
4 cherry tomaatjes
2 sjalotjes
1 kleine ui
5 teentjes knoflook
4 kemiri 
3 cm kunyit
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 groene lomboks
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
150 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de champignons en de tomaatjes doormidden. Snijd de sjalotjs, de ui en de knoflook fijn. Rasp de kemiri. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en snijd de lomboks in ringetjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook, de kunyit, de kemiri en de sambal ulek voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten, de ui en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg de champignons, de tomijn, de tomaatjes en het water toe samen met het zout, de peper en de palmsuiker en laat dit zachtjes sudderen totdat de tonijn gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39633691