logo

Recente Reacties

Tongkol bumbu Kemiri
tonijn in kemirisaus

Bahan-bahan:
ingredients:
250 gr ikan tongkol (tonijn moot)
5 champignons
4 cherry tomaatjes
2 sjalotjes
1 kleine ui
5 teentjes knoflook
4 kemiri 
3 cm kunyit
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 groene lomboks
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
150 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de champignons en de tomaatjes doormidden. Snijd de sjalotjs, de ui en de knoflook fijn. Rasp de kemiri. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en snijd de lomboks in ringetjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook, de kunyit, de kemiri en de sambal ulek voor 1 minuut. Voeg dan de sjalotten, de ui en de lomboks toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg de champignons, de tomijn, de tomaatjes en het water toe samen met het zout, de peper en de palmsuiker en laat dit zachtjes sudderen totdat de tonijn gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 5174 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45007976