Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Woku Manado - stoofpotje van kip uit Manado

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Woku Manado
stoofpotje van kip uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1200 ml water
6 jeruk purut blaadjes
3 pandan blad
1 kunyit blad
1 tomaat
1 bosje kemangi
3 bosuitjes
 
Haluskan:
bumbu:
10 kemiri noten
9 sjalotjes
5 rode rawits
2 cm kunyit
2 cm jahe
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 sereh stengels
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes en hak de tomaat fijn. Snijd de pandan en het kunyit blad in stukjes. Marineer de kip met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de jeruk purut, het pandan blad, het kunyit blad en de tomaat en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook deze gaar. Dan de kemangi blaadjes toevoegen en meng goed en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 291 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018719