logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Woku Pedas Balut Pandan
in pandanblad verpakte pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
1 theel citroensap
5 jeruk purut blaadjes
1 pandan blad
1 kunyit blad
50 gr kemangi
4 lente-uitjes
1 tomaat
1000 ml water
16 pandan blad
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 rode lomboks
3 rode rawits
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 serehstengels
8 kemiri noten
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en marineer dit met het citroensap en laat het 15 minuten rusten. Snijd het pandan blad en het kunyit blad in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat en lentui in stukjes.
Verhit in een pan het water en voeg de bumbu, de jeruk purut, het pandan blad, het kunyitblad, de kemangi, de lenteui en de tomaat en breng aan de kook. Voeg de kip toe en stoof dit todat de saus in ingedikt.
Neem wat van het mengsel en verpak dit in pandanblad (16 stuks). Stoom of rooster vervolgens het pakketje voor 15 minuten. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151529