zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Zoetzure gestoofde kip
- Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Sambal Goreng Godok II - groenten met petehbonen
- Ayam Padang
- Sambal trasi 3
Ayan Cocoh - in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip


Ayan Cocoh
in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (700 gr)
1 hteel asam jawa + 50 ml water
2 theel zout
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 serai/sereh/citroengras)
4 jeruk purutu blaadjes
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1 eetl palnsuiker
1 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Wrijf de kip in met de gesmolten boter en bak de kip op laag vuur bruin. Serveer.
in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (700 gr)
1 hteel asam jawa + 50 ml water
2 theel zout
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 serai/sereh/citroengras)
4 jeruk purutu blaadjes
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1 eetl palnsuiker
1 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Wrijf de kip in met de gesmolten boter en bak de kip op laag vuur bruin. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.