banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayan Cocoh - in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayan Cocoh
in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (700 gr)
1 hteel asam jawa + 50 ml water
2 theel zout
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 serai/sereh/citroengras)
4 jeruk purutu blaadjes
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1 eetl palnsuiker
1 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Wrijf de kip in met de gesmolten boter en bak de kip op laag vuur bruin. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40316892