Ayan Cocoh
in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (700 gr)
1 hteel asam jawa + 50 ml water
2 theel zout
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 serai/sereh/citroengras)
4 jeruk purutu blaadjes
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1 eetl palnsuiker
1 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Wrijf de kip in met de gesmolten boter en bak de kip op laag vuur bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pakis pilitode - Varenspruiten in gekruide kokosmelk
- Rujak Manis
- Ase Tahu Cabe Hejo - gebakken tahu met groene peper
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Acar Ikan 2
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Empal Gepuk Manis Gurih - gebakken sate van rundvlees
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...