Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayan Cocoh - in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayan Cocoh
in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (700 gr)
1 hteel asam jawa + 50 ml water
2 theel zout
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 serai/sereh/citroengras)
4 jeruk purutu blaadjes
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1 eetl ketumbar
1 eetl palnsuiker
1 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut en de serai en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip gaar en totdat het vocht is verdampt.
Wrijf de kip in met de gesmolten boter en bak de kip op laag vuur bruin. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431255