Sate Kambing Saus Kecap
sate van lamsvlees met kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvees/geit
100 gr runder vet
1 eet kecap manis
1 theel olie
2 eetl water
14 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1 theel zout
50 gr palmsuiker
Bahan sambal kecap:
ingediënten:
6 eetl kecap manis
4 sjalotjes
8 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2x2x1 cm. Snijd het vet in blokjes van 2x2x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes.
Meng het vlees met het vet, de bumbu, de kecap en de olie. Meng dan het water erdoor en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rijg het vlees en het vet afwisselen aan de sate stokjes. Rooster het vlees daaran boven een houtskoolvuurtje bruine en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de sambal.
Sambal:
meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Kue Jagung - maiskoekjes
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Perkedel Misoa Udang - gekruide koekjes/balletjes van misoa met garnalen
- Ikan Dengan Bumbu Asem Manis
- Tumis Daging Kentang - roerbak van aardappel en gehakt
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...