Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Kambing Saus Kecap
sate van lamsvlees met kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvees/geit
100 gr runder vet
1 eet kecap manis
1 theel olie
2 eetl water
14 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1 theel zout
50 gr palmsuiker

Bahan sambal kecap:
ingediënten:
6 eetl kecap manis
4 sjalotjes
8 groene rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2x2x1 cm. Snijd het vet in blokjes van 2x2x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes.
Meng het vlees met het vet, de bumbu, de kecap en de olie. Meng dan het water erdoor en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rijg het vlees en het vet afwisselen aan de sate stokjes. Rooster het vlees daaran boven een houtskoolvuurtje bruine en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de sambal.

Sambal:
meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431255