Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Kambing Saus Kecap
sate van lamsvlees met kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvees/geit
100 gr runder vet
1 eet kecap manis
1 theel olie
2 eetl water
14 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1 theel zout
50 gr palmsuiker

Bahan sambal kecap:
ingediënten:
6 eetl kecap manis
4 sjalotjes
8 groene rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2x2x1 cm. Snijd het vet in blokjes van 2x2x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes.
Meng het vlees met het vet, de bumbu, de kecap en de olie. Meng dan het water erdoor en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rijg het vlees en het vet afwisselen aan de sate stokjes. Rooster het vlees daaran boven een houtskoolvuurtje bruine en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de sambal.

Sambal:
meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789