Yeoneojang - 연어장
ceviche van zalm
Ingrediënten:
450 gr verse zalm
ingrediënten marinade:
120 ml sojasaus
240 ml water
5 eetl rijstwijn/mirem
1 1/2 eetl palmsuiker
ingrediënten groenten:
1/2 ui
1 rode lomboks
1 groene lombok
1/2 citroen
Bereiding:
Snijd de zalm in dunne plakjes. snijd de ui, de lomboks en de citroen in dunne plakjes. Verhit in een pan de ingrediënten voor de marinade en kook het op middelhoog vuur voor 2 minuten. Laat het daarna afkoelen.
Leg in een afgesluitbare bak de zalm en daarop de lomboks, de ui en de citroen. Giet daarover de marinade. Laat het marineren in de koelkast voor tenminste 5 uur voor gebruik.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asam Padeh Daging - pittig gestoofd rundvlees
- Gevulde paprika's
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal lombok
- Acer Jahe
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...