Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Terong Masak Cabai Kecap - aubergine in een pittige kecap saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Terong Masak Cabai Kecap
aubergine in een pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aubergine (lang en dun)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Halve je aubergine in de lengte en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakje en snijd de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks en de keriting in schuine plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook samen met de lomboks, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de aubergine toe en bak deze zacht. Dan het kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596