aubergine in een pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aubergine (lang en dun)
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Halve je aubergine in de lengte en snijd het dan in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakje en snijd de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks en de keriting in schuine plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook samen met de lomboks, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de aubergine toe en bak deze zacht. Dan het kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het verder gaar.