zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
- Tahu Bakso
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Kimchi van komkommer
- rode currypasta
- Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
Gule Korma - Gestoofd geitenvlees


Gule Korma
Gestoofd geitenvlees
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.