banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gule Korma - Gestoofd geitenvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Korma
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37617223