banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Gule Korma - Gestoofd geitenvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Korma
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39962260