1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Korma
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36084026