banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Korma
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr geitenvlees
150 gr geraspte kokos
1 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
3 sjalotten
3 teentjes knoflook

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel, anijszaad
5 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de ketumbar met de jinten in een droge koekenpan voor 3 minuten. Rooster de kokos in een koekenpan goudbruin en wrijf of deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes , de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Meng de asam door het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de kardemon en de kaneel toe en fruit dit alles nog 3 minuten. Dan het vlees en de kokos toevoegen en smoor het geheel nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel nog 30 minuten laten sudderen. Dan het asemwater toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen. Het kaneelstokje verwijderen voor het serveren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 164 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364325