banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kerang masak cabai hijau asam
gebakken mosselen in een kruidige zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mosselen
1 theel zout
2 cm jahe
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
750 ml water
8 groene lomboks
5 belimbing wuluh (sterfruit)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 bosje kemangi
1 theel citroensap
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 rode rawits
2 kemiri 
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en voeg de mosselen, het zout, de jahe, de salam en de jeruk purut toe en kook de mosselen gaar. Laat daarna uitlekken. Snijd de lomboks in schuine plakjes en de belimbing in schijfjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen en de belimbing toe en bak het geheel totdat de belimbing zacht is geworden. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de kemangi en het citroensap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37616230