Kerang masak cabai hijau asam
gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mosselen
1 theel zout
2 cm jahe
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
750 ml water
8 groene lomboks
5 belimbing wuluh (sterfruit)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 bosje kemangi
1 theel citroensap
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 rode rawits
2 kemiri
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en voeg de mosselen, het zout, de jahe, de salam en de jeruk purut toe en kook de mosselen gaar. Laat daarna uitlekken. Snijd de lomboks in schuine plakjes en de belimbing in schijfjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen en de belimbing toe en bak het geheel totdat de belimbing zacht is geworden. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de kemangi en het citroensap erdoor en serveer.