banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kerang masak cabai hijau asam
gebakken mosselen in een kruidige zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mosselen
1 theel zout
2 cm jahe
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
750 ml water
8 groene lomboks
5 belimbing wuluh (sterfruit)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 bosje kemangi
1 theel citroensap
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 rode rawits
2 kemiri 
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en voeg de mosselen, het zout, de jahe, de salam en de jeruk purut toe en kook de mosselen gaar. Laat daarna uitlekken. Snijd de lomboks in schuine plakjes en de belimbing in schijfjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen en de belimbing toe en bak het geheel totdat de belimbing zacht is geworden. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de kemangi en het citroensap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944791