Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Kerang masak cabai hijau asam
gebakken mosselen in een kruidige zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mosselen
1 theel zout
2 cm jahe
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
750 ml water
8 groene lomboks
5 belimbing wuluh (sterfruit)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 bosje kemangi
1 theel citroensap
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 rode rawits
2 kemiri 
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en voeg de mosselen, het zout, de jahe, de salam en de jeruk purut toe en kook de mosselen gaar. Laat daarna uitlekken. Snijd de lomboks in schuine plakjes en de belimbing in schijfjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen en de belimbing toe en bak het geheel totdat de belimbing zacht is geworden. Dan het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel gaar. Schep de kemangi en het citroensap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812422