Kerang Hijau Saus Tiram
mosselen in een pittige oestersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kerang hijau/perna viridis/groene mossel
3 salam blad
3 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water
Bahan saus tiram:
ingrediënten oestersaus:
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
10 rode rawits
5 rode lomboks
1 lente-ui
5 eetl oestersaus
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
250 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg de mosselen, het zout, de jahe en de salam toe en kook de mosselen gaar en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de ui in plakjes. Hak de knoflook fijn en snijd de jahe julienne. Snijd de lomboks in schuine ringen en wrijf of maal de rawits fijn. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de rawit en de jahe toe en bak het zacht. Dan het water, de oestersaus, de kecap, het zout en de peper toevoegen en breng aan de kook. Voeg de mosselen en de lente-ui toe en meng goed. Kook het geheel totdat de saus indikt en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Baronang Bakar - Gebakken ikan baronang
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco
- Cah Topacai - pittig gestoofd met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...