logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerang Hijau Saus Tiram
mosselen in een pittige oestersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kerang hijau/perna viridis/groene mossel
3 salam blad
3 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water

Bahan saus tiram:
ingrediënten oestersaus:
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
10 rode rawits
5 rode lomboks
1 lente-ui
5 eetl oestersaus
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
250 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg de mosselen, het zout, de jahe en de salam toe en kook de mosselen gaar en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de ui in plakjes. Hak de knoflook fijn en snijd de jahe julienne. Snijd de lomboks in schuine ringen en wrijf of maal de rawits fijn. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de rawit en de jahe toe en bak het zacht. Dan het water, de oestersaus, de kecap, het zout en de peper toevoegen en breng aan de kook. Voeg de mosselen en de lente-ui toe en meng goed. Kook het geheel totdat de saus indikt en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176691