zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Ikan Kecap - gebakken vis in een pittige kecapsaus


Ikan Kecap
gebakken vis in een pittige kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilets
3 sjalotjes
4 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel kencur
4 cm lengkuas/laos
1/2 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de vis toe en bak deze voor 6 minuten. Dan het asamwater, de kecap en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat de vis gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
gebakken vis in een pittige kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilets
3 sjalotjes
4 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel kencur
4 cm lengkuas/laos
1/2 theel nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de vis toe en bak deze voor 6 minuten. Dan het asamwater, de kecap en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat de vis gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.