zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Ikan kakap merah - Gekruide gekookte vis


Ikan kakap merah
Gekruide gekookte vis
Gekruide gekookte vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper (stevige zeevis 900 gr)
3 rode lomboks
11 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 theel. asem
100 ml water
1 eetl. witte azijn
1 theel gula jawa
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis eerst schoon en snijd het dan in 3 stukken. Snijd de rawits doormidden en de lomboks in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan het asemwater met de azijn, de suiker en de overige ingrediënten en brang het aan de kook. Voeg dan de vis toe en laat het nog 25 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
1 red snapper (stevige zeevis 900 gr)
3 rode lomboks
11 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 theel. asem
100 ml water
1 eetl. witte azijn
1 theel gula jawa
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis eerst schoon en snijd het dan in 3 stukken. Snijd de rawits doormidden en de lomboks in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan het asemwater met de azijn, de suiker en de overige ingrediënten en brang het aan de kook. Voeg dan de vis toe en laat het nog 25 minuten zachtjes stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.