Gekruide gekookte vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper (stevige zeevis 900 gr)
3 rode lomboks
11 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 theel. asem
100 ml water
1 eetl. witte azijn
1 theel gula jawa
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis eerst schoon en snijd het dan in 3 stukken. Snijd de rawits doormidden en de lomboks in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan het asemwater met de azijn, de suiker en de overige ingrediënten en brang het aan de kook. Voeg dan de vis toe en laat het nog 25 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
1 red snapper (stevige zeevis 900 gr)
3 rode lomboks
11 rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
2 theel. asem
100 ml water
1 eetl. witte azijn
1 theel gula jawa
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de vis eerst schoon en snijd het dan in 3 stukken. Snijd de rawits doormidden en de lomboks in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan het asemwater met de azijn, de suiker en de overige ingrediënten en brang het aan de kook. Voeg dan de vis toe en laat het nog 25 minuten zachtjes stoven.