kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml asemwater
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 groene lomboks
3 theel ketumbar
1 theel jinten
6 cm laos
3 theel trassi bakar
Taburan;
garnering:
1 bos verse koriander
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin en vrijwel gaar. Dan het asemwater en de kokosmelk toevoegen en de kip verder gaar stoven. Bestrooi de kip voor het serveren met gehakte of geknipte koriander
ingrediënten:
1 kip
100 ml asemwater
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 groene lomboks
3 theel ketumbar
1 theel jinten
6 cm laos
3 theel trassi bakar
Taburan;
garnering:
1 bos verse koriander
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin en vrijwel gaar. Dan het asemwater en de kokosmelk toevoegen en de kip verder gaar stoven. Bestrooi de kip voor het serveren met gehakte of geknipte koriander