zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Ayam Besengek 2


Ayam Besengek 2
kip
kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml asemwater
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 groene lomboks
3 theel ketumbar
1 theel jinten
6 cm laos
3 theel trassi bakar
Taburan;
garnering:
1 bos verse koriander
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin en vrijwel gaar. Dan het asemwater en de kokosmelk toevoegen en de kip verder gaar stoven. Bestrooi de kip voor het serveren met gehakte of geknipte koriander
ingrediënten:
1 kip
100 ml asemwater
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 groene lomboks
3 theel ketumbar
1 theel jinten
6 cm laos
3 theel trassi bakar
Taburan;
garnering:
1 bos verse koriander
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin en vrijwel gaar. Dan het asemwater en de kokosmelk toevoegen en de kip verder gaar stoven. Bestrooi de kip voor het serveren met gehakte of geknipte koriander
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.