banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Ayam Besengek 3 - kip in gele saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Besengek 3
kip in gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
4 eetl olie
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 eetl asem
150 ml water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
5 cm laos
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knofloo en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze lichtbruin.
Voeg vervolgens het asemwater toe en laat hierin de kip 30 minuten stoven. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Eventueel water toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39978834