logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Besengek 3
kip in gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
4 eetl olie
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 eetl asem
150 ml water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
5 cm laos
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knofloo en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze lichtbruin.
Voeg vervolgens het asemwater toe en laat hierin de kip 30 minuten stoven. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Eventueel water toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 33 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160769