kip in gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
4 eetl olie
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 eetl asem
150 ml water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
5 cm laos
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knofloo en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze lichtbruin.
Voeg vervolgens het asemwater toe en laat hierin de kip 30 minuten stoven. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Eventueel water toevoegen.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
4 eetl olie
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 eetl asem
150 ml water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
5 cm laos
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knofloo en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze lichtbruin.
Voeg vervolgens het asemwater toe en laat hierin de kip 30 minuten stoven. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Eventueel water toevoegen.