Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Besengek 3 - kip in gele saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Besengek 3
kip in gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
4 eetl olie
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 eetl asem
150 ml water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
5 cm laos
5 cm kunyit (kurkuma)
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knofloo en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze lichtbruin.
Voeg vervolgens het asemwater toe en laat hierin de kip 30 minuten stoven. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 30 minuten sudderen. Eventueel water toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42426932