zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Ayam Besengek 4 - kip in gele saus


Ayam Besengek 4
kip in gele saus
kip in gele saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
4 eetl olie
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 eetl asem
5 eetl water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 rode lomboks
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel trassi
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout en laat het 15 minuten intrekken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Vervolgens het asemwater toevoegen gevolgd door de kokosmelk en laat de kip verder zachtjes gaar sudderen en totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1 kip
4 eetl olie
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 eetl asem
5 eetl water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 rode lomboks
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel trassi
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout en laat het 15 minuten intrekken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Vervolgens het asemwater toevoegen gevolgd door de kokosmelk en laat de kip verder zachtjes gaar sudderen en totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.