Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Besengek 4 - kip in gele saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Besengek 4
kip in gele saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
4 eetl olie
450 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 eetl asem
5 eetl water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
2 rode lomboks
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel trassi
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout en laat het 15 minuten intrekken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Vervolgens het asemwater toevoegen gevolgd door de kokosmelk en laat de kip verder zachtjes gaar sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431461