logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Daging masak Aceh
rundvlees uit Aceh


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
2 sereh stengels
1/4 kokosnoot
1 theel zout
1 theel asam
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
8 kleine rode uitjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode keriting (lange dunne krullende pepers)
2 rode rawits
1 theel peper korrels
1 theel ketumbar, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
Rasp de kokos grof en rooster deze droog in een pan. Wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan het water toevoegen en het zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokos, het zout en de asam toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 38 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160746