Daging masak Aceh
rundvlees uit Aceh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
2 sereh stengels
1/4 kokosnoot
1 theel zout
1 theel asam
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
8 kleine rode uitjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode keriting (lange dunne krullende pepers)
2 rode rawits
1 theel peper korrels
1 theel ketumbar, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
Rasp de kokos grof en rooster deze droog in een pan. Wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan het water toevoegen en het zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokos, het zout en de asam toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.