banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Daging masak Aceh - rundvlees uit Aceh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Daging masak Aceh
rundvlees uit Aceh


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
2 sereh stengels
1/4 kokosnoot
1 theel zout
1 theel asam
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
8 kleine rode uitjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 rode keriting (lange dunne krullende pepers)
2 rode rawits
1 theel peper korrels
1 theel ketumbar, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
Rasp de kokos grof en rooster deze droog in een pan. Wrijf deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan het water toevoegen en het zachtjes 30 minuten laten sudderen. Vervolgens de kokos, het zout en de asam toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 304 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558759