zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Sop Asam Pedas - pittige soep met varkensgehakt


Sop Asam Pedas
pittige soep met varkensgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr varkensgehakt
1/2 tahu
50 gr garnalen
4 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 champignon
1 shiitake
1200 ml kippenbouillon
1 eetl vissaus
1 theel peper
1 theel zout
1 theel sesamolie
1 eetl sagomeel + 1-2 eetl water
1 theel zwarte azijn
1 theel chili olie
1 ei, geklopt
1 takje ketumbar
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snij de knoflook, de jahe, de champignon en de shiitake in dunne plakjes. Snijd de tahu in dunne reepjes en de garnalen in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. voeg dan het gehakt, de garnalen, de tahu, de shiitake en de champignon toe en bak al roerend totdat het gehakt van kleur is verandert.
Vervolgens de bouillon, de peper, het zout en de vissaus toevoegen en breng het aan de kook. Dan de sago-oplossing toevoegen en roer totdat de bouillon indikt. Meng dan het ei, de azijn, de chili olie, de sesam olie en het koriander blad erdoor en kook het verder gaar en totdat de soep gebonden en dik is. Serveer.
pittige soep met varkensgehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr varkensgehakt
1/2 tahu
50 gr garnalen
4 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 champignon
1 shiitake
1200 ml kippenbouillon
1 eetl vissaus
1 theel peper
1 theel zout
1 theel sesamolie
1 eetl sagomeel + 1-2 eetl water
1 theel zwarte azijn
1 theel chili olie
1 ei, geklopt
1 takje ketumbar
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snij de knoflook, de jahe, de champignon en de shiitake in dunne plakjes. Snijd de tahu in dunne reepjes en de garnalen in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. voeg dan het gehakt, de garnalen, de tahu, de shiitake en de champignon toe en bak al roerend totdat het gehakt van kleur is verandert.
Vervolgens de bouillon, de peper, het zout en de vissaus toevoegen en breng het aan de kook. Dan de sago-oplossing toevoegen en roer totdat de bouillon indikt. Meng dan het ei, de azijn, de chili olie, de sesam olie en het koriander blad erdoor en kook het verder gaar en totdat de soep gebonden en dik is. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.