Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sayur Udang Bayam - garnalen en spinazie soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Udang Bayam
garnalen en spinazie soep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
1 bosje bayam (spinazie)
2 sjalotten
2 rode lomboks
1 teentje knoflook
2 cm kunyit
1 theel zout
500 ml visbouillon
500 ml santen cair
125 ml santen asli
2 eelt olie

Cara membuat:
bereiding:
Was en pel de garnalen. Was de bayam en snijd het blad van de stengels. Snijd de stengels en de blaadjes grof. Snijd de sjalotten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en snijd de knoflook fijn. Hak de garnalen fijn. 
Verhit in een wok de olie en bak de sjalotten en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de knoflook en de kunyit toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens de bayam stengels toevoegen en bak dit 2 minuten. Dan het zout, de bouillon en de santen cair toevoegen en dit 5 minuten laten sudderen. Vervolgens de bayam blaadjes toevoegen en 3 minuten laten sudderen. Dan de garnalen toevoegen en de santen asli en dit nog 2 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836