banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sop Manado - Pittige garnalensoep uit Manado

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sop Manado
Pittige garnalensoep uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml visbouillon (zie recept)
8 tijgergarnalen / gamba's
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
8 sjalotten
5 jerut purut blaadjes
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 eetl rijstazijn
2 tomaten
1 bosje paksoy

Taburan:
garnering:
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten fijn, de paksoy in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg daar de sereh, de jurut purut, de sjalotten, de lomboks en de gember toe en laat dit zachtjes 20 minuten sudderen. Dan de garnalen, de azijn, de suiker, de tomaten en de paksoy toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten sudderen. Schep de soep in de kommen en bestrooi deze met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 440 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37185303