banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sop Manado - Pittige garnalensoep uit Manado

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sop Manado
Pittige garnalensoep uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml visbouillon (zie recept)
8 tijgergarnalen / gamba's
4 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
8 sjalotten
5 jerut purut blaadjes
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 eetl rijstazijn
2 tomaten
1 bosje paksoy

Taburan:
garnering:
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotten fijn, de paksoy in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg daar de sereh, de jurut purut, de sjalotten, de lomboks en de gember toe en laat dit zachtjes 20 minuten sudderen. Dan de garnalen, de azijn, de suiker, de tomaten en de paksoy toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten sudderen. Schep de soep in de kommen en bestrooi deze met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39056990