geurend rundvlees met pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
2 eetl kecap manis
1 eetl petis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
350 ml runderbouillon (zie recept)
15 rode rawits
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
1/4 theel peper
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de kecap, de petis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het vlees vrijwel gaar. Dan de rawits en de lente-uit toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt het en vlees gaar is geworden.