zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- Kaber Kebertu 2 - gevulde omeletten
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Pud Ped Sataw - Garnalen met peteh bonen
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
Daging Petis Cabai Rawit - geurend rundvlees met pepers


Daging Petis Cabai Rawit
geurend rundvlees met pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
2 eetl kecap manis
1 eetl petis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
350 ml runderbouillon (zie recept)
15 rode rawits
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
1/4 theel peper
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de kecap, de petis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het vlees vrijwel gaar. Dan de rawits en de lente-uit toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt het en vlees gaar is geworden.
geurend rundvlees met pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
2 eetl kecap manis
1 eetl petis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
350 ml runderbouillon (zie recept)
15 rode rawits
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
1/4 theel peper
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de kecap, de petis, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het vlees vrijwel gaar. Dan de rawits en de lente-uit toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt het en vlees gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.