Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Bebek Asam Pedas
Eend in een pittige zurige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
800 gr eend
3 theel asam
3 cm kunyit
2 eetl kecap inggres (Worcestershire saus)
300 ml water
½ theel zout
2 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
5 gedroogde lomboks
5 teentjes knoflook
8 sjalotjes
1 cm jahe

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Wrijf de kunyit fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de bumbu voor 3 minuten. Voeg de eend toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kunyit en de kecap toevoegen gevolgd door het water en de asam en laat het zachtjes 60 minuten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Serveer

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458