Ayam Bakar Maranggi
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen (zonder bot)
3 eetl asamwater
2 eetl kecap manis
150 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl ketumbar, geroosterd
4 eetl palmsuiker
1/2 theel peperkorrels (wit)
5 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout
Pelengkap:
complementair:
5 eetl kecap manis
2 rode lomboks, ontpit en fijngesneden
1 tomaat, in partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de kip met de bumbu, het asamwater en de kecap en laat dit 5 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie op laag vuur en voeg de gekruide kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook de kip verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Serveer de kip met de pelengkap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buntut Kuah Asam Pedas - Ossenstaart in een pittige en frisse saus
- Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal
- Nasi Dagang 2 - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Sayur asem - tamarindesoep
- Bubur Lolos
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Ayam Pangang Ritja
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...