Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Bakar Padang
gekruide gebakken geurende kip uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 eetl limoensap
1 theel zout
2 serai/sereh/cintroengras, witte deel
1 asam kandis
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
300 ml dunne kokosmelk (cair, van 1/2 kokosnoot)
200 ml dikke kokosmelk (kental,van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in mert het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de serai, de asam kandis, de jeruk purut, de salam en de dunne kokosmelk en kook al roerend de kip halfgaar. Voeg dan al roerend de dikke kokosmelk toe en kook totdat de saus is ingedikt.
Rooster of bak de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin, gaar en geurend.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577419