Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Bakar Padang - gekruide gebakken geurende kip uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bakar Padang
gekruide gebakken geurende kip uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 eetl limoensap
1 theel zout
2 serai/sereh/cintroengras, witte deel
1 asam kandis
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
300 ml dunne kokosmelk (cair, van 1/2 kokosnoot)
200 ml dikke kokosmelk (kental,van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in mert het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de serai, de asam kandis, de jeruk purut, de salam en de dunne kokosmelk en kook al roerend de kip halfgaar. Voeg dan al roerend de dikke kokosmelk toe en kook totdat de saus is ingedikt.
Rooster of bak de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin, gaar en geurend.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420281