gekruide gebakken geurende kip uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 eetl limoensap
1 theel zout
2 serai/sereh/cintroengras, witte deel
1 asam kandis
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
300 ml dunne kokosmelk (cair, van 1/2 kokosnoot)
200 ml dikke kokosmelk (kental,van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken en wrijf deze in mert het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kip, de serai, de asam kandis, de jeruk purut, de salam en de dunne kokosmelk en kook al roerend de kip halfgaar. Voeg dan al roerend de dikke kokosmelk toe en kook totdat de saus is ingedikt.
Rooster of bak de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin, gaar en geurend.