dronken kip
Ingrediënten:
450 gr kipgehakt
16 teentjes knoflook
5 rode rawits
4 koriander wortels
2 eetl olie
1 eetl oestersaus
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel rietsuiker
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
12 thaise basilicumblaadjes
1 rode lombok
Bereiding:
Snijd the lombok in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de korianderwortels fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de oestersaus, de suiker, de vissaus en de bouillon toe. Vervolgens de basilicumblaadjes en de gesneden lombok er door heen roeren en serveren.
450 gr kipgehakt
16 teentjes knoflook
5 rode rawits
4 koriander wortels
2 eetl olie
1 eetl oestersaus
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel rietsuiker
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
12 thaise basilicumblaadjes
1 rode lombok
Bereiding:
Snijd the lombok in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de korianderwortels fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de oestersaus, de suiker, de vissaus en de bouillon toe. Vervolgens de basilicumblaadjes en de gesneden lombok er door heen roeren en serveren.