zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ma Hur - gevulde sinaasappel
- Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Gaeng Ped Gai - gekruide kip
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Empal pedis - droogggebakken vlees
Pad Kee Mao - dronken kip


Pad Kee Mao
dronken kip
dronken kip
Ingrediënten:
450 gr kipgehakt
16 teentjes knoflook
5 rode rawits
4 koriander wortels
2 eetl olie
1 eetl oestersaus
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel rietsuiker
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
12 thaise basilicumblaadjes
1 rode lombok
Bereiding:
Snijd the lombok in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de korianderwortels fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de oestersaus, de suiker, de vissaus en de bouillon toe. Vervolgens de basilicumblaadjes en de gesneden lombok er door heen roeren en serveren.
450 gr kipgehakt
16 teentjes knoflook
5 rode rawits
4 koriander wortels
2 eetl olie
1 eetl oestersaus
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel rietsuiker
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
12 thaise basilicumblaadjes
1 rode lombok
Bereiding:
Snijd the lombok in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de korianderwortels fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de oestersaus, de suiker, de vissaus en de bouillon toe. Vervolgens de basilicumblaadjes en de gesneden lombok er door heen roeren en serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.