banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Panaeng Gai - droog gebakken gekruide kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Panaeng Gai
droog gebakken gekruide kip
ingrediënten:
1 kip
4 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
125 gr rijstemeel
7 eetl olie
16 rode rawits
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl pinda's
2 eetl gula jawa (gula jawa)
2 eetl nam pla (vissaus)

garnering:
basilicum blaadjes

bereiding:
Snijd de kip in stukken en verwijder de botjes. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Meng het vlees met de sojasaus, de peper en het meel. Wrijf de rawits tot een pasta en hak de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin. Schep vervolgens de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekker. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en bak hierin de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de helft van het vocht is verdampt. Vervolgens de kip, de nam pla, de palmsuiker en de pinda's toevoegen en laat dit zachtjes koken totdat het vocht vrijwel is verdampt of ingetrokken. Schep de kip met het restje saus over op een schaal en garneer dit met de basilicumblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39979073