droog gebakken gekruide kip
ingrediënten:
1 kip
4 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
125 gr rijstemeel
7 eetl olie
16 rode rawits
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl pinda's
2 eetl gula jawa (gula jawa)
2 eetl nam pla (vissaus)
garnering:
basilicum blaadjes
bereiding:
Snijd de kip in stukken en verwijder de botjes. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Meng het vlees met de sojasaus, de peper en het meel. Wrijf de rawits tot een pasta en hak de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin. Schep vervolgens de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekker. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en bak hierin de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de helft van het vocht is verdampt. Vervolgens de kip, de nam pla, de palmsuiker en de pinda's toevoegen en laat dit zachtjes koken totdat het vocht vrijwel is verdampt of ingetrokken. Schep de kip met het restje saus over op een schaal en garneer dit met de basilicumblaadjes.
1 kip
4 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
125 gr rijstemeel
7 eetl olie
16 rode rawits
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl pinda's
2 eetl gula jawa (gula jawa)
2 eetl nam pla (vissaus)
garnering:
basilicum blaadjes
bereiding:
Snijd de kip in stukken en verwijder de botjes. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Meng het vlees met de sojasaus, de peper en het meel. Wrijf de rawits tot een pasta en hak de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin. Schep vervolgens de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekker. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en bak hierin de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de helft van het vocht is verdampt. Vervolgens de kip, de nam pla, de palmsuiker en de pinda's toevoegen en laat dit zachtjes koken totdat het vocht vrijwel is verdampt of ingetrokken. Schep de kip met het restje saus over op een schaal en garneer dit met de basilicumblaadjes.