banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 4 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Panaeng Gai - droog gebakken gekruide kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Panaeng Gai
droog gebakken gekruide kip
ingrediënten:
1 kip
4 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
125 gr rijstemeel
7 eetl olie
16 rode rawits
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl pinda's
2 eetl gula jawa (gula jawa)
2 eetl nam pla (vissaus)

garnering:
basilicum blaadjes

bereiding:
Snijd de kip in stukken en verwijder de botjes. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Meng het vlees met de sojasaus, de peper en het meel. Wrijf de rawits tot een pasta en hak de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin. Schep vervolgens de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekker. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en bak hierin de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de helft van het vocht is verdampt. Vervolgens de kip, de nam pla, de palmsuiker en de pinda's toevoegen en laat dit zachtjes koken totdat het vocht vrijwel is verdampt of ingetrokken. Schep de kip met het restje saus over op een schaal en garneer dit met de basilicumblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37035668