logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Panaeng Gai
droog gebakken gekruide kip
ingrediënten:
1 kip
4 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
125 gr rijstemeel
7 eetl olie
16 rode rawits
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl pinda's
2 eetl gula jawa (gula jawa)
2 eetl nam pla (vissaus)

garnering:
basilicum blaadjes

bereiding:
Snijd de kip in stukken en verwijder de botjes. Snijd het vlees vervolgens in plakken. Meng het vlees met de sojasaus, de peper en het meel. Wrijf de rawits tot een pasta en hak de pinda's fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin. Schep vervolgens de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekker. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en bak hierin de lomboks zachtjes voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de helft van het vocht is verdampt. Vervolgens de kip, de nam pla, de palmsuiker en de pinda's toevoegen en laat dit zachtjes koken totdat het vocht vrijwel is verdampt of ingetrokken. Schep de kip met het restje saus over op een schaal en garneer dit met de basilicumblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180331