Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Panggang Klaten - geroosterde zoetige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Klaten
geroosterde zoetige kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
500 ml kokosmelk
5 jerukpurut blaadjes
3 salamblaadjes
5 cm laos, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
11 macademia noten
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
0,5 theelepel venkel
2 theel koriander
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
1/4 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip aan beide kanten voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje, Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe, de laos, de jeruk purut en de salam. Als het mengsel kookt dan de kip toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten koken en totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan de kip nog 10 minuten roosteren boven het houtskoolvuurtje totdat het bruin, gaar en knapperig is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 222 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764