banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Panggang Klaten
geroosterde zoetige kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
500 ml kokosmelk
5 jerukpurut blaadjes
3 salamblaadjes
5 cm laos, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
11 macademia noten
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
0,5 theelepel venkel
2 theel koriander
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
1/4 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip aan beide kanten voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje, Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe, de laos, de jeruk purut en de salam. Als het mengsel kookt dan de kip toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten koken en totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan de kip nog 10 minuten roosteren boven het houtskoolvuurtje totdat het bruin, gaar en knapperig is geworden.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335787