logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Panggang Klaten
geroosterde zoetige kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
500 ml kokosmelk
5 jerukpurut blaadjes
3 salamblaadjes
5 cm laos, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
11 macademia noten
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
0,5 theelepel venkel
2 theel koriander
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
1/4 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kip aan beide kanten voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje, Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe, de laos, de jeruk purut en de salam. Als het mengsel kookt dan de kip toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten koken en totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan de kip nog 10 minuten roosteren boven het houtskoolvuurtje totdat het bruin, gaar en knapperig is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160572