banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sambal Goreng Cirebon - pittig rundvlees met peteh bonen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Cirebon
pittig rundvlees met peteh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
8 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 serehstengels
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
1/2 theel asemwater
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm laos
1 theel trassi
 
Bahan cabai goreng:
ingrediënten gebakken peper:
6 rode lomboks
1/2 theel zout
olie
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng:
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en halveer de peteh bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de lomboks met het zout en laat dit 10 minuten staan. Spoel deze daarna af en dep ze droog. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en snijd deze daarna in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze rondom bruin. Voeg de peteh toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Schep dan het asemwater en de gebakken lomboks erdoor en bestrooi het geheel met de bawang goeren en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38714025