Sambal Goreng Cirebon
pittig rundvlees met peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
8 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 serehstengels
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
1/2 theel asemwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm laos
1 theel trassi
Bahan cabai goreng:
ingrediënten gebakken peper:
6 rode lomboks
1/2 theel zout
olie
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng:
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en halveer de peteh bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de lomboks met het zout en laat dit 10 minuten staan. Spoel deze daarna af en dep ze droog. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en snijd deze daarna in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze rondom bruin. Voeg de peteh toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Schep dan het asemwater en de gebakken lomboks erdoor en bestrooi het geheel met de bawang goeren en serveer.