banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sambal Goreng Cirebon - pittig rundvlees met peteh bonen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Cirebon
pittig rundvlees met peteh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
8 peteh bonen
2 salam blaadjes
2 serehstengels
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
1/2 theel asemwater
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm laos
1 theel trassi
 
Bahan cabai goreng:
ingrediënten gebakken peper:
6 rode lomboks
1/2 theel zout
olie
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng:
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en halveer de peteh bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de lomboks met het zout en laat dit 10 minuten staan. Spoel deze daarna af en dep ze droog. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks krokant en snijd deze daarna in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze rondom bruin. Voeg de peteh toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Schep dan het asemwater en de gebakken lomboks erdoor en bestrooi het geheel met de bawang goeren en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 168 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40069925