Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Kerrie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Kerrie
kerriekip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 1/2 eetl olie
2 sjalotten fijngesneden
3 teentjes knoflook
1 lombok (spaanse peper) zonder zaadlijsten
1/2 theel laos
1/2 theel ketoembar
1/4 theell djinten
1/2 theel gember (jahe/djahé)
1 theel koenjit, afgestreken
1/2 serehstengel of 1/4 theel sereh
250 ml kippenbouillon
15 gr santen (blok cocoscreme)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Zout de kip licht met wat zout en bak deze bruin in wat olie. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de laos, de ketoembar, de djinten, de gember en de koenjit. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Temper het vuur en voeg de santen toe.
Dan de kip bij de saus voegen en zachtjes gaar laten smoren. De saus moet indikken maar niet te dik worden. Voeg eventueel wat kippenbouillon toe als het te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909566