banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Kerrie
kerriekip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 1/2 eetl olie
2 sjalotten fijngesneden
3 teentjes knoflook
1 lombok (spaanse peper) zonder zaadlijsten
1/2 theel laos
1/2 theel ketoembar
1/4 theell djinten
1/2 theel gember (jahe/djahé)
1 theel koenjit, afgestreken
1/2 serehstengel of 1/4 theel sereh
250 ml kippenbouillon
15 gr santen (blok cocoscreme)
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Zout de kip licht met wat zout en bak deze bruin in wat olie. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de sjalotten, de knoflook, de lombok, de laos, de ketoembar, de djinten, de gember en de koenjit. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Temper het vuur en voeg de santen toe.
Dan de kip bij de saus voegen en zachtjes gaar laten smoren. De saus moet indikken maar niet te dik worden. Voeg eventueel wat kippenbouillon toe als het te droog wordt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36651510