Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Kering - droog geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kering
droog geroosterde kip
Baha-bahan:
ingrediënten:
4 kippenpoten

Haluskan:
boemboe:
200 ml rijstwijn (anders sherry)
200 ml water
4 teentjes knoflook
4 stukjes steranijs, gekneusd
1 eetl cardemon
1/2 pijpje kaneel
2 eetl ketjap asin
zout en peper naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snij de knoflook fijn en meng de ingrediënten goed door elkaar. Wrijf met het mengsel de kippenpoten in en laat dit 1 uur staan. Rooster vervolgens de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje bruin, droog en gaar. Besprenkel de kip voor het serveren met de saus.

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
4 eetl olie
2 eetl sesamolie
7 rode rawit
2 cm gember (jahe/jahé)
4 teentjes knoflook
zout naar smaak

Cara membuat
Bereiding:
Snijd de rawits en de knoflook zeer fijn. Rasp de gember. Meng de ingrediënten goed door elkaar en fruit het geheel voor 1 minuut in een wok/wadjan.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291