zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Gulai Gandang - gekruid en gestoofd rundvlees
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Gurami Cabe Hijau - Gebakken ikan gurami met groene lomboks
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
- Gohu-gohu - Groenten met geraspte kokos
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen


Sambal Goreng Kering Ebbi
gekruide garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde garnalen (ebbi)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm laos
1 theel asem
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1/2 theel trassi
1 rode lombok
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
bereiding;
Stamp de ebbi grof. Wrijf of maal de laos, de trassi en de lombok fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sjalotten, de knoflook en de ebbi voor 6 minuten. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
gekruide garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde garnalen (ebbi)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm laos
1 theel asem
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1/2 theel trassi
1 rode lombok
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
bereiding;
Stamp de ebbi grof. Wrijf of maal de laos, de trassi en de lombok fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sjalotten, de knoflook en de ebbi voor 6 minuten. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.