Sambal Goreng Kering Ebbi
gekruide garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde garnalen (ebbi)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm laos
1 theel asem
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1/2 theel trassi
1 rode lombok
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
bereiding;
Stamp de ebbi grof. Wrijf of maal de laos, de trassi en de lombok fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe, de sjalotten, de knoflook en de ebbi voor 6 minuten. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kering Bihun Pedas - gebakken pittige mihun
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Udang sangar bandang
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Pilus - aardappelkroketjes
- Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus
- Gimbal lembut
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...