banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 20 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gule Nangka - Gestoofde nangka
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr jonge nangka
zout
1 theel, asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purut
1 kunyit blad
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de nangka en wrijf het vruchtvlees in met zout en laat dit zo'n 30 minuten staan. Spoel daarna de nangka af en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook daarna de nangka in water totdat deze zacht zijn geworden en laat de stukken daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daarin de boemboe en voeg de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad en het asemwater toe. Als het mengsel kookt de nangka en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat er nog maar 300 ml vocht over is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40115520