banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gule Nangka - Gestoofde nangka
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr jonge nangka
zout
1 theel, asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purut
1 kunyit blad
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de nangka en wrijf het vruchtvlees in met zout en laat dit zo'n 30 minuten staan. Spoel daarna de nangka af en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook daarna de nangka in water totdat deze zacht zijn geworden en laat de stukken daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daarin de boemboe en voeg de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad en het asemwater toe. Als het mengsel kookt de nangka en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat er nog maar 300 ml vocht over is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39071085