Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr jonge nangka
zout
1 theel, asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purut
1 kunyit blad
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de nangka en wrijf het vruchtvlees in met zout en laat dit zo'n 30 minuten staan. Spoel daarna de nangka af en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook daarna de nangka in water totdat deze zacht zijn geworden en laat de stukken daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daarin de boemboe en voeg de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad en het asemwater toe. Als het mengsel kookt de nangka en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat er nog maar 300 ml vocht over is.
ingrediënten:
1500 gr jonge nangka
zout
1 theel, asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purut
1 kunyit blad
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de nangka en wrijf het vruchtvlees in met zout en laat dit zo'n 30 minuten staan. Spoel daarna de nangka af en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook daarna de nangka in water totdat deze zacht zijn geworden en laat de stukken daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daarin de boemboe en voeg de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad en het asemwater toe. Als het mengsel kookt de nangka en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat er nog maar 300 ml vocht over is.