logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr jonge nangka
zout
1 theel, asem
3 eetl. water
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 jeruk purut
1 kunyit blad
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de nangka en wrijf het vruchtvlees in met zout en laat dit zo'n 30 minuten staan. Spoel daarna de nangka af en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook daarna de nangka in water totdat deze zacht zijn geworden en laat de stukken daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daarin de boemboe en voeg de sereh, de jeruk purut, het kunyitblad en het asemwater toe. Als het mengsel kookt de nangka en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat er nog maar 300 ml vocht over is.

Add comment

Submit

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176094