Stoofpot van varenspruiten
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr snoek
2 bosjes varenspruiten (pakis)
4 cm laos, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 klein kunyit blad
1 bosje citroenbasilicum
1 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de schoongemaakte vis voor 3 minuten boven een houtkoolvuurtjes en snijd deze dan in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en snijd de varenspruiten in stukjes en verwijder daarvan de harde uiteinden.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe door. Als de kokosmelk kookt dan alle overige ingrediënten toevoegen en het geheel 15-20 minuten laten sudderen totdat de pakis gaar is en de saus dik is geworden..
ingrediënten:
100 gr snoek
2 bosjes varenspruiten (pakis)
4 cm laos, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 klein kunyit blad
1 bosje citroenbasilicum
1 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de schoongemaakte vis voor 3 minuten boven een houtkoolvuurtjes en snijd deze dan in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en snijd de varenspruiten in stukjes en verwijder daarvan de harde uiteinden.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe door. Als de kokosmelk kookt dan alle overige ingrediënten toevoegen en het geheel 15-20 minuten laten sudderen totdat de pakis gaar is en de saus dik is geworden..