Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Pare
gestoofde bitterkomkommer
Bahan-bahan;
Ingrediënten:
5 bitterkomkommers
4 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 klein kunyit blad (kurkuma)
3 asam kandis
zout naar smaak
water

Haluskan:
Boemboe:
3 kemirinoten
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de kokommers en snijd deze in reepjes. Was daarna de komkommers om de bitter smaak te verwijderen. Kook vervolgens de reepjes in het water voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe er door heen. Voeg dan de asam kandis, de kunyit en de laos toe. Wanneer de kokosmelk kookt het zout en de komkommer toevoegen en het geheel vervolgens nog 6 minuten zachtjes laten koken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251723