logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Godok Aceh
rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 eetl wasawater
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
250 gr pinda's geroosterd en gemalen
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
3 cm jahe
3 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel jinten
1 theel anijs

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes vna 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en de jeruk purut toe en baak nog 2 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat het vlees is meer roze is.
Dan de kokosmelk, het asamwater, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Daarna ongeveer 50 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Vervolgens de pinda's toevoegen en roer totdat de olie vrijkomt en de saus is ingedikt.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176751