banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sate Godok Aceh - rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Godok Aceh
rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 eetl wasawater
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
250 gr pinda's geroosterd en gemalen
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
3 cm jahe
3 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel jinten
1 theel anijs

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes vna 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en de jeruk purut toe en baak nog 2 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat het vlees is meer roze is.
Dan de kokosmelk, het asamwater, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Daarna ongeveer 50 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Vervolgens de pinda's toevoegen en roer totdat de olie vrijkomt en de saus is ingedikt.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 307 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40691078