Sate Godok Aceh
rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 eetl wasawater
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
250 gr pinda's geroosterd en gemalen
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
3 cm jahe
3 cm laos
1 eetl ketumbar
1 theel peperkorrels
1 theel jinten
1 theel anijs
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes vna 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en de jeruk purut toe en baak nog 2 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat het vlees is meer roze is.
Dan de kokosmelk, het asamwater, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Daarna ongeveer 50 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Vervolgens de pinda's toevoegen en roer totdat de olie vrijkomt en de saus is ingedikt.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pecel Godok Daging - droog gebakken lapjes vlees
- Tumis Taoge Kedelai - roerbak van tauge en mais
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Sala Lauak - gekruide balletjes uit Sumatra
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Semur Terung - smoor/stoofpotje van groene aubergine
- Daging Tomat - zacht gestoofd rundvlees met gesmoorde tomaat
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Daging Bawang Jeruk - gestoofd rundvlees met ui en een citrus aroma
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...