Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Nanas - ananas curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Nanas
ananas curry

Bahan-bahan:

ingrediënten:
1 verse ananas (1000 gr)
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1 steranijs
3 cardamon peulen
6 eetl palmsuiker (gule jawa)
2 rode rawits
250 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel zout
2 groene lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel adas (venkel)
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode rawit
2 cm kunyit
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in stukjes, de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Rasp de palmsuiker. Snijd de rawits en de lomboks in dunne reepjes. Rooster de ketumbar, de jinten en de adas zaadjes droog in een koekepan voor 3 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe, de kanlee, de kruidnagels, de steranijs en de cardamon en bak dit 4 minuten. Voeg dan de ananas, de palmsuiker en de rawits toe en bak dit zachtjes voor 5 minuten. Vervolgens de santen toevoegen en dit 5 minuten laten sudderen. Dan de lomboks toevoegen en dit nog 3 minuten laten sudderen en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068713