banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Pangek sumpa - Karper en groenten in een pakketje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pangek sumpa
Karper en groenten in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
500 ml water,
300 gr jonge nangka
175 gr witte kool
15 stuks kousenband
9 cerme
1 serehstengel, gekneusd
bananenbladeren
6 jeruk purutblaadjes
1 klein kunyitblad
3 takjes ruku-ruku blad
zout naar smaak
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
4 sjalotjes
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de vis schoon en snijd deze dan in 2 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes, de kool grof en de kouseband in lange stukjes.
Bedek de binnenkant van een wok/wadjan met de bananenbladeren. Leg daarop eerst de groenten en dan de vis. Meng de boemboe met het water, de ruku-ruku, het kunyitblad, de jeruk purut, de cerme en de sereh. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Giet dit vervolgens in de wok over de vis en groenten. Bedek het geheel weer met bananenbladeren en laat dit alles zachtjes 20 minuten stoven.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt..
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814190