Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pangek sumpa - Karper en groenten in een pakketje

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pangek sumpa
Karper en groenten in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
500 ml water,
300 gr jonge nangka
175 gr witte kool
15 stuks kousenband
9 cerme
1 serehstengel, gekneusd
bananenbladeren
6 jeruk purutblaadjes
1 klein kunyitblad
3 takjes ruku-ruku blad
zout naar smaak
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
4 sjalotjes
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de vis schoon en snijd deze dan in 2 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes, de kool grof en de kouseband in lange stukjes.
Bedek de binnenkant van een wok/wadjan met de bananenbladeren. Leg daarop eerst de groenten en dan de vis. Meng de boemboe met het water, de ruku-ruku, het kunyitblad, de jeruk purut, de cerme en de sereh. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Giet dit vervolgens in de wok over de vis en groenten. Bedek het geheel weer met bananenbladeren en laat dit alles zachtjes 20 minuten stoven.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt..
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024490