Karper en groenten in een pakketje
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
500 ml water,
300 gr jonge nangka
175 gr witte kool
15 stuks kousenband
9 cerme
1 serehstengel, gekneusd
bananenbladeren
6 jeruk purutblaadjes
1 klein kunyitblad
3 takjes ruku-ruku blad
zout naar smaak
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
4 sjalotjes
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de vis schoon en snijd deze dan in 2 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes, de kool grof en de kouseband in lange stukjes.
Bedek de binnenkant van een wok/wadjan met de bananenbladeren. Leg daarop eerst de groenten en dan de vis. Meng de boemboe met het water, de ruku-ruku, het kunyitblad, de jeruk purut, de cerme en de sereh. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Giet dit vervolgens in de wok over de vis en groenten. Bedek het geheel weer met bananenbladeren en laat dit alles zachtjes 20 minuten stoven.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt..
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
500 ml water,
300 gr jonge nangka
175 gr witte kool
15 stuks kousenband
9 cerme
1 serehstengel, gekneusd
bananenbladeren
6 jeruk purutblaadjes
1 klein kunyitblad
3 takjes ruku-ruku blad
zout naar smaak
110 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
4 sjalotjes
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de vis schoon en snijd deze dan in 2 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in stukjes, de kool grof en de kouseband in lange stukjes.
Bedek de binnenkant van een wok/wadjan met de bananenbladeren. Leg daarop eerst de groenten en dan de vis. Meng de boemboe met het water, de ruku-ruku, het kunyitblad, de jeruk purut, de cerme en de sereh. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Giet dit vervolgens in de wok over de vis en groenten. Bedek het geheel weer met bananenbladeren en laat dit alles zachtjes 20 minuten stoven.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt..