Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cok genem
rundvlees met kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)

Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252696