zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Rempah Udang
- Kare Ayam - Curry van kip
- Gar Dook Mu Ob Prik Gang - gebakken ribbetjes
- Pencok - Runderzwoerd met een kruidige kokosmelksaus
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
- Neua Pad Kimao - geflambeerde dunne reepjes rundvlees
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Pong Teh - smoor van kip met aardappelen
Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus


Cok genem
rundvlees met kruidige kokosmelksaus
rundvlees met kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)
Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)
Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.