logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cok genem
rundvlees met kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)

Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160980