rundvlees met kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)
Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
500 ml kokosmelk (santen asli)
Bahan-bahan kruiden:
ingrediënten:
3 groene lomboks
1 serehstengel, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
4 salam blaadjes
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
2 theel, suiker
17 sjalotjes
11 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lange lapjes en sla deze plat. Snijd de stervruchten in plakjes en de lomboks in reepjes.
Meng het vlees met de helft van de boemboe en de stervruchten. Voeg wat zout naat smaak toe en verdeel het mengsel in vieren. Verpak elke portie in een bananenblad (25x20), maak de pakketjes dan vast met de prikkers en stoom deze gaar in 20 minuten.
Meng de kokosmelk met de boemboe en de overige kruiden en kook dit tot een dikke saus met wat zout naar smaak. Serveer het vlees uit de pakketjes met de saus.