Iga Kambing Masak Santan
lamskoteletjes met een dikke romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamskoteletjes
2 salam blad
3 cm jahe
400 ml water
1 eetl boter
1/2 ui
5 teentjes knoflook
1/2 nootmuskaat
4 cm kaneel
5 kruidnagels
1 tomaat
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 lente-ui
400 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met het vlees, de salam en de jahe en kook het vlees gaar.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. snijd de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes/blokjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook, de nootmuskaat, de kaneel, e kruidnagels en de tomaat voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan de bouillon met de peper, het zout, de palmsuiker en de lente-ui toevoegen en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de kokosmelk toe en kook totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Gulai Itik (Padang) - eend in groene pepersaus
- Cah Brokoli Hioko - roerbak van broccoli met shiitake
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sambal Daging
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...