zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Iga Kambing Masak Lapis - gekruid in kokosmelk gestoofd lamsvlees


Iga Kambing Masak Lapis
gekruid in kokosmelk gestoofd lamsvlees
Baha-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsrack of geit
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
3 cm jahe
2 theel zout
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
1000 ml santen
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het lamsrack in stukken. Verhit in een pan het water en kook het vlees kort en giet het daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng alles goed. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap toevoegen en meng. Vervolgens de santen langzaam toevoegen en kook het geheel zacht en gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.