Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Iga Kambing Masak Lapis - gekruid in kokosmelk gestoofd lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Iga Kambing Masak Lapis
gekruid in kokosmelk gestoofd lamsvlees

Baha-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamsrack of geit
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
3 cm jahe
2 theel zout
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker
5 eetl kecap manis
1000 ml santen
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het lamsrack in stukken. Verhit in een pan het water en kook het vlees kort en giet het daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng alles goed. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap toevoegen en meng. Vervolgens de santen langzaam toevoegen en kook het geheel zacht en gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836