banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sambal Goreng Tahu Tempé
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Tahu Tempé

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
1 blok tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi bakar
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
5 cm laos
1 theel asem
3 eetl water
olie
500 ml water + 2 theel zout

Cara membuat:
Meng het water met het zout. Snijd de tempe in kleine blokjes en laat dat 5 minuten weken in het water. Daarna laten uitlekken. Snijd de tahy in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe afzonderlijk goudbruin.
Meng de asme met de eetlepel water. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta. Snijd de uien, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de trassi en de lomboks toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de kecap, de palmsuiker, het asemwater en het zout toevoegen en dit nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de tempe en de tahu toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38898813