banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal Goreng Tahu Tempé
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Tahu Tempé

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
1 blok tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi bakar
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
5 cm laos
1 theel asem
3 eetl water
olie
500 ml water + 2 theel zout

Cara membuat:
Meng het water met het zout. Snijd de tempe in kleine blokjes en laat dat 5 minuten weken in het water. Daarna laten uitlekken. Snijd de tahy in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe afzonderlijk goudbruin.
Meng de asme met de eetlepel water. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta. Snijd de uien, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de trassi en de lomboks toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de kecap, de palmsuiker, het asemwater en het zout toevoegen en dit nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de tempe en de tahu toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40577035