banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sambal Goreng Tahu Tempé
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Tahu Tempé

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
1 blok tempe
2 uien
5 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi bakar
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
5 cm laos
1 theel asem
3 eetl water
olie
500 ml water + 2 theel zout

Cara membuat:
Meng het water met het zout. Snijd de tempe in kleine blokjes en laat dat 5 minuten weken in het water. Daarna laten uitlekken. Snijd de tahy in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en de tempe afzonderlijk goudbruin.
Meng de asme met de eetlepel water. Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta. Snijd de uien, de lomboks en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de trassi en de lomboks toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de kecap, de palmsuiker, het asemwater en het zout toevoegen en dit nog 2 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de tempe en de tahu toevoegen en het geheel nog even zachtjes laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39820009