1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Welli
Geroosterde gestoofde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35657342