banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Welli
Geroosterde gestoofde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228