banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gule Welli - Geroosterde gestoofde kip met saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Welli
Geroosterde gestoofde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 308 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40686104