zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Tumis Sayur Campur
- Kripik Kulit Melinjo Asin - Krupuk - kroepoek van melinjoschillen
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
Gule Welli - Geroosterde gestoofde kip met saus


Gule Welli
Geroosterde gestoofde kip met saus
Geroosterde gestoofde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.