1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule Welli
Geroosterde gestoofde kip met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 theel. gemalen witte peper
150 gr geraspte kokos
2 eetl. asem
3 eetl. water
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
zout naar smaak
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden en wijf de kip in met de peper. Rooster vervolgens voor 15 minuten boven een houtskoolvuurtje en snijd de kip daarna in stukjes. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal de kokos daaran fijn. Meng de asem door het water. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg dan de kokos, de kip, het zout en de peper toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de sereh, het asemwater en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35005390