Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Tom Khamin
kippensoep met kurkuma
Ingrediënten:
2 kippen (2400 gr)
4000 ml water
5 rode sjalotten
12 teentjes knoflook
3 serehstengels, gekneusd
14 cm kunyit (kurkuma)
4 theel zout,
4 theel gula jawa (palmsuiker)

optioneel:
bosui
tomaat
selderijblad
limoen

Bereiding:
Snijd de kunyit in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten grof en snijd de sereh in 4cm lange stukken. Snijd de kippen in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de salotten, de knoflook, de sereh, de kunyit, de suiker en het zout aan toe en kook dit voor 20 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar laten worden. Eventueel kan ook nog wat tomaat, selderij, een bosuitje en wat limoensap worden toegevoegd naar gelang je smaak.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 247 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109791