kippensoep met kurkuma
Ingrediënten:
2 kippen (2400 gr)
4000 ml water
5 rode sjalotten
12 teentjes knoflook
3 serehstengels, gekneusd
14 cm kunyit (kurkuma)
4 theel zout,
4 theel gula jawa (palmsuiker)
optioneel:
bosui
tomaat
selderijblad
limoen
Bereiding:
Snijd de kunyit in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten grof en snijd de sereh in 4cm lange stukken. Snijd de kippen in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de salotten, de knoflook, de sereh, de kunyit, de suiker en het zout aan toe en kook dit voor 20 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar laten worden. Eventueel kan ook nog wat tomaat, selderij, een bosuitje en wat limoensap worden toegevoegd naar gelang je smaak.
2 kippen (2400 gr)
4000 ml water
5 rode sjalotten
12 teentjes knoflook
3 serehstengels, gekneusd
14 cm kunyit (kurkuma)
4 theel zout,
4 theel gula jawa (palmsuiker)
optioneel:
bosui
tomaat
selderijblad
limoen
Bereiding:
Snijd de kunyit in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten grof en snijd de sereh in 4cm lange stukken. Snijd de kippen in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de salotten, de knoflook, de sereh, de kunyit, de suiker en het zout aan toe en kook dit voor 20 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar laten worden. Eventueel kan ook nog wat tomaat, selderij, een bosuitje en wat limoensap worden toegevoegd naar gelang je smaak.