zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Witvis uit Szechuan
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Telor Peniki
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Ayam panggang bumbu cabai hijau - gegrilde kip met groene pepers
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Ayam Goreng Bumbu Ketumbar - met koriander gekruide gebakken kip
- Gak Khiewwan Kai - groene curry kip
- Sambal Goreng Santan Tahu - tahu gekookt in pittige kokosmelk saus
Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma


Kai Tom Khamin
kippensoep met kurkuma
kippensoep met kurkuma
Ingrediënten:
2 kippen (2400 gr)
4000 ml water
5 rode sjalotten
12 teentjes knoflook
3 serehstengels, gekneusd
14 cm kunyit (kurkuma)
4 theel zout,
4 theel gula jawa (palmsuiker)
optioneel:
bosui
tomaat
selderijblad
limoen
Bereiding:
Snijd de kunyit in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten grof en snijd de sereh in 4cm lange stukken. Snijd de kippen in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de salotten, de knoflook, de sereh, de kunyit, de suiker en het zout aan toe en kook dit voor 20 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar laten worden. Eventueel kan ook nog wat tomaat, selderij, een bosuitje en wat limoensap worden toegevoegd naar gelang je smaak.
2 kippen (2400 gr)
4000 ml water
5 rode sjalotten
12 teentjes knoflook
3 serehstengels, gekneusd
14 cm kunyit (kurkuma)
4 theel zout,
4 theel gula jawa (palmsuiker)
optioneel:
bosui
tomaat
selderijblad
limoen
Bereiding:
Snijd de kunyit in dunne plakjes. Snijd de knoflook en de sjalotten grof en snijd de sereh in 4cm lange stukken. Snijd de kippen in stukken. Verhit in een pan het water en voeg daar de salotten, de knoflook, de sereh, de kunyit, de suiker en het zout aan toe en kook dit voor 20 minuten. Dan de kip toevoegen en het geheel in 30 minuten gaar laten worden. Eventueel kan ook nog wat tomaat, selderij, een bosuitje en wat limoensap worden toegevoegd naar gelang je smaak.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.