Bahan-bahan:
ingrediënten:
1250 gr runderkrabbetjes
1000 ml water
500 gr tomaten
1 prei
een paar takjes selderij
2 serehstengels, gekneusd
7 jeruk purut blaadjes
3 salamblaadjes
2 theel asem
2 limoenen (sap)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
2 teentjes knoflook
10 rode lomboks
7 kemirienoten
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de krabbetjes met het water, de sereh, de salam en de jerut purutblaadjes zachtjes voor 1 uur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten, de prei en de selderij fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit samen met de asem, de tomaten, de prei en de selderij bij het vlees en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen. Roer dan het limoensap erdoor en serveer dit.