Hati rebus
lever in bouillon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkenslever
2000 ml water
2 sereh
3 salam blad
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotten
3 rode lomboks
6 tenen knoflook
6 cm kunyit
3 theel ketumbar
1 1/2 theel jinten
1 theel witte peper
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit een pan met water en voeg de lever aan toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Schep de lever uit de pan en snijd deze in stukjes. Rooster de ketumbar, de kunyit en de jinten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en salam voor 4 minuten. Voeg dan de lever toe en bak dit 5 minuten. Voeg alles aan de bouillon toe en laat dit nog zachtjes 30 minuten sudderen.