varkensvlees met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr varkensvlees
2 aardappelen
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
1 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout, de jerut purut en de kokosmelk toe en stoof het vlees en de aardappelen langzaam gaar en totdat de saus goed is ingedikt.
ingrediënten:
750 gr varkensvlees
2 aardappelen
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
1 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout, de jerut purut en de kokosmelk toe en stoof het vlees en de aardappelen langzaam gaar en totdat de saus goed is ingedikt.