logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Marengeh
dronken stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 gr champignons
450 ml witte wijn
600 ml kippebouillon (zie recept)
400 gr. rijstemeel
2 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml water
zout naar smaak
8 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode rawits
4 tomaten

cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en de champignons in plakjes. Meng het meel met het water tot een dikke pap en meng hierdoor het zout en de kip.
Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en bak hierin de stukken kip goudbruin en laat deze uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de rest van de olie en fruit hierin de boemboe en de champignons voor 3 minuten en voeg daarna de bouillon, de wijn, de palmsuiker en de kip toe en laat alles 60 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 113 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397510