Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Marengeh - dronken stukjes kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Marengeh
dronken stukjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 gr champignons
450 ml witte wijn
600 ml kippebouillon (zie recept)
400 gr. rijstemeel
2 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml water
zout naar smaak
8 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode rawits
4 tomaten

cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken en de champignons in plakjes. Meng het meel met het water tot een dikke pap en meng hierdoor het zout en de kip.
Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en bak hierin de stukken kip goudbruin en laat deze uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan de rest van de olie en fruit hierin de boemboe en de champignons voor 3 minuten en voeg daarna de bouillon, de wijn, de palmsuiker en de kip toe en laat alles 60 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036357