gebakken in pindasaus gestoofde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
60 ml dikke kokosmelk (kental)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 eetl pinda's
1/2 theel ketumbar
3 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de salam en de jeruk purut. Voeg dan de kokosmelk en de kecap toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de tempe toevoegen en kook totdat het vocht is verdampt. Bak of rooster de tempe daarna goudbruin. Serveer.