zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Bawal Goreng Saus Tomat - gebakken vis in kruidige tomatensaus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Singapore Mei Fun - 星洲米粉 - gebakken rijst vermicelli


Singapore Mei Fun - 星洲米粉
gebakken rijst vermicelli
Ingrediënten:
90 gr gedroogde rijst vermicelli (mihun)
2 eieren
8 garnalen
50 gr Char Siu
3 teentjes knoflook
1 eetl gele curry poeder
100 gr tauge
1 kleine rode ui
1/2 rode paprika
1 lente-ui
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 limoen, sap
1 eetl water
Bereiding:
Week de mihun voor 2 minuten in heet water. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de Char Siu in plakjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de lente-ui en de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie totdat deze gaat walmen. Voeg dan de eieren toe en bak hiervan een roerei en schep het eruit en zet apart. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleure veranderen en voeg het toe aan het ei.
Voeg dan de overige olie toe en bak de knoflook en de curry poeder op laag vuur voor 20-30 seconden. Meng dan de minhun toe en bak al roerend totdat de mihun geel gekleurd is verworden.
Voeg dan op middelhoog vuur de char siu, de tauge, de ui en de paprika toe en bak ale roerend totdat de groenten beetgaar zijn geworden.
Dan de eieren, de garnalen, de saus en de lente-ui toe en meng goed en serveer.
gebakken rijst vermicelli
Ingrediënten:
90 gr gedroogde rijst vermicelli (mihun)
2 eieren
8 garnalen
50 gr Char Siu
3 teentjes knoflook
1 eetl gele curry poeder
100 gr tauge
1 kleine rode ui
1/2 rode paprika
1 lente-ui
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 limoen, sap
1 eetl water
Bereiding:
Week de mihun voor 2 minuten in heet water. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de Char Siu in plakjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de lente-ui en de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie totdat deze gaat walmen. Voeg dan de eieren toe en bak hiervan een roerei en schep het eruit en zet apart. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleure veranderen en voeg het toe aan het ei.
Voeg dan de overige olie toe en bak de knoflook en de curry poeder op laag vuur voor 20-30 seconden. Meng dan de minhun toe en bak al roerend totdat de mihun geel gekleurd is verworden.
Voeg dan op middelhoog vuur de char siu, de tauge, de ui en de paprika toe en bak ale roerend totdat de groenten beetgaar zijn geworden.
Dan de eieren, de garnalen, de saus en de lente-ui toe en meng goed en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.