Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Singapore Mei Fun - 星洲米粉 - gebakken rijst vermicelli

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Singapore Mei Fun - 星洲米粉
gebakken rijst vermicelli

Ingrediënten:
90 gr gedroogde rijst vermicelli (mihun)
2 eieren
8 garnalen
50 gr Char Siu
3 teentjes knoflook
1 eetl gele curry poeder
100 gr tauge
1 kleine rode ui
1/2 rode paprika
1 lente-ui
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 limoen, sap
1 eetl water

Bereiding:
Week de mihun voor 2 minuten in heet water. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de Char Siu in plakjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de lente-ui en de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie totdat deze gaat walmen. Voeg dan de eieren toe en bak hiervan een roerei en schep het eruit en zet apart. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleure veranderen en voeg het toe aan het ei.
Voeg dan de overige olie toe en bak de knoflook en de curry poeder op laag vuur voor 20-30 seconden. Meng dan de minhun toe en bak al roerend totdat de mihun geel gekleurd is verworden.
Voeg dan op middelhoog vuur de char siu, de tauge, de ui en de paprika toe en bak ale roerend totdat de groenten beetgaar zijn geworden.
Dan de eieren, de garnalen, de saus en de lente-ui toe en meng goed en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920657