Recente Reacties

Singapore Mei Fun - 星洲米粉
gebakken rijst vermicelli

Ingrediënten:
90 gr gedroogde rijst vermicelli (mihun)
2 eieren
8 garnalen
50 gr Char Siu
3 teentjes knoflook
1 eetl gele curry poeder
100 gr tauge
1 kleine rode ui
1/2 rode paprika
1 lente-ui
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 limoen, sap
1 eetl water

Bereiding:
Week de mihun voor 2 minuten in heet water. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de Char Siu in plakjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de lente-ui en de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie totdat deze gaat walmen. Voeg dan de eieren toe en bak hiervan een roerei en schep het eruit en zet apart. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleure veranderen en voeg het toe aan het ei.
Voeg dan de overige olie toe en bak de knoflook en de curry poeder op laag vuur voor 20-30 seconden. Meng dan de minhun toe en bak al roerend totdat de mihun geel gekleurd is verworden.
Voeg dan op middelhoog vuur de char siu, de tauge, de ui en de paprika toe en bak ale roerend totdat de groenten beetgaar zijn geworden.
Dan de eieren, de garnalen, de saus en de lente-ui toe en meng goed en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583981