Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Singapore Mei Fun - 星洲米粉 - gebakken rijst vermicelli

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Singapore Mei Fun - 星洲米粉
gebakken rijst vermicelli

Ingrediënten:
90 gr gedroogde rijst vermicelli (mihun)
2 eieren
8 garnalen
50 gr Char Siu
3 teentjes knoflook
1 eetl gele curry poeder
100 gr tauge
1 kleine rode ui
1/2 rode paprika
1 lente-ui
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 limoen, sap
1 eetl water

Bereiding:
Week de mihun voor 2 minuten in heet water. Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de Char Siu in plakjes. Klop de eieren op. Hak de knoflook fijn. Pel de garnalen en maak deze schoon. Snijd de ui in dunne reepjes. Snijd de lente-ui en de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie totdat deze gaat walmen. Voeg dan de eieren toe en bak hiervan een roerei en schep het eruit en zet apart. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleure veranderen en voeg het toe aan het ei.
Voeg dan de overige olie toe en bak de knoflook en de curry poeder op laag vuur voor 20-30 seconden. Meng dan de minhun toe en bak al roerend totdat de mihun geel gekleurd is verworden.
Voeg dan op middelhoog vuur de char siu, de tauge, de ui en de paprika toe en bak ale roerend totdat de groenten beetgaar zijn geworden.
Dan de eieren, de garnalen, de saus en de lente-ui toe en meng goed en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193715