Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手
wontons gevuld met vlees in chiliolie

Ingrediënten:
40 vierkante wonton vellen
200 gr varkensgehakt
6 teentjes knoflook
2 lente-ui
7 eetl water
1 ei
1/4 theel zout
1/4 theel peper
water

Ingrediënten saus per portie:
2 teentjes knoflook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel Sichuan peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl chili olie

Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui fijn en voeg het witte deel toe aan de knoflook. Dan het water toevoegen en laat dit 10 minuten intrekken.
Meng het gehakt met het ei, het zout en de peper tot een homogene massa. Schep de knoflook en de lente-ui uit het water en voeg het water al roerend toe aan het gehaktmengsel en roer totdat het vocht is geabsorbeerd.
Bevochtig telkens de randen van een wonton vel en leg daarop wat van het gehaktmengsel (1 volle theel) en vouw de wontonvel dicht als een driehoekje.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de wontons toe en kook deze gaar. Als ze gaan drijven nog 1 minuut koken en schep ze dan uit de pan.

Saus:
Hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de wontons met de saus en de lente-ui en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936539