Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手
wontons gevuld met vlees in chiliolie
Ingrediënten:
40 vierkante wonton vellen
200 gr varkensgehakt
6 teentjes knoflook
2 lente-ui
7 eetl water
1 ei
1/4 theel zout
1/4 theel peper
water
Ingrediënten saus per portie:
2 teentjes knoflook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel Sichuan peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl chili olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui fijn en voeg het witte deel toe aan de knoflook. Dan het water toevoegen en laat dit 10 minuten intrekken.
Meng het gehakt met het ei, het zout en de peper tot een homogene massa. Schep de knoflook en de lente-ui uit het water en voeg het water al roerend toe aan het gehaktmengsel en roer totdat het vocht is geabsorbeerd.
Bevochtig telkens de randen van een wonton vel en leg daarop wat van het gehaktmengsel (1 volle theel) en vouw de wontonvel dicht als een driehoekje.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de wontons toe en kook deze gaar. Als ze gaan drijven nog 1 minuut koken en schep ze dan uit de pan.
Saus:
Hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de wontons met de saus en de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Otak-Otak Potong - gestoomde gekruide makreel
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
- Base be Sampi - boemboe voor rundvlees gerechten
- Base Gede 2 - Kruidenmengsel
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Pla Lat - gebakken vis met saus
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...