Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手
wontons gevuld met vlees in chiliolie
Ingrediënten:
40 vierkante wonton vellen
200 gr varkensgehakt
6 teentjes knoflook
2 lente-ui
7 eetl water
1 ei
1/4 theel zout
1/4 theel peper
water
Ingrediënten saus per portie:
2 teentjes knoflook
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel Sichuan peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl chili olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui fijn en voeg het witte deel toe aan de knoflook. Dan het water toevoegen en laat dit 10 minuten intrekken.
Meng het gehakt met het ei, het zout en de peper tot een homogene massa. Schep de knoflook en de lente-ui uit het water en voeg het water al roerend toe aan het gehaktmengsel en roer totdat het vocht is geabsorbeerd.
Bevochtig telkens de randen van een wonton vel en leg daarop wat van het gehaktmengsel (1 volle theel) en vouw de wontonvel dicht als een driehoekje.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de wontons toe en kook deze gaar. Als ze gaan drijven nog 1 minuut koken en schep ze dan uit de pan.
Saus:
Hak de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de wontons met de saus en de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Ayam Panggang Kecap 2
- Gaji Hobak Muchim - geroosterde aubergine met courgette
- Kare Ayam - Curry van kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Khao Phad Ka-phrao - nasi goreng met kip en basilicum
- Lotek Campur Bandung - schotel van rauwe groenten
- Sayur Godog Labu Siam - in kokosmelk gestoofde chayote met tahu
- Sambal Tempe - Sambal met tempe
- Kerang bumbu cabai kering - mosselen in een pittige frisse saus
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!